Benvenuti a Casa del Fonte

Dorme bene, Ama molto, Ridi spesso


Bed & Breakfast in Le Marche - Italia 

Tussen Urbino en Ancona, op slechts 15 minuten rijden van de Adriatische zee en 35 minuten van Apennijnen ligt in het prachtige middeleeuwse dorp Corinaldo, onze kleinschalige Bed & Breakfast Casa del Fonte. 

B&B Casa del Fonte is een oude boerderij tenmidden van een grote tuin vol met fruitbomen en olijfbomen. Het is het laatste huis aan de weg en ligt volledig vrij tussen de heuvels van Le Marche. Onze accommodatie heeft een appartement, een studio, twee B&B kamers, drie volledig ingerichte tunneltenten, grote buiten keuken en een zwembad met een oneindig uitzicht. 

Na jaren dromen van een eigen B&B in Italie hebben we in de zomer van 2016 de knoop doorgehakt en zijn we op zoek gegaan naar de, voor ons perfecte “Casa”. Op slag verliefd waren we op dit prachtige huis en haar unieke omgeving, we wisten het vanaf de eerste seconden dat we aankwamen, hier gaan we met onze dochtertjes wonen! 

Wij zelf zijn echte levensgenieters, la Dolce Vita, gastvrijheid, gezelligheid, moois om ons heen en heerlijk eten daar draait het om en dat is ook precies wat we onze gasten willen meegeven. 

Dus ben je op zoek naar Italiaanse zon, zee, strand, lekker eten, of juist heel actief wandelen, klimmen, fietsen, paardrijden of toch meer cultureel, op zoek gaan naar waar de Renaissance begonnen is, middeleeuwse dorpen bezoeken bij ons kan het allemaal. B&B Casa del Fonte is zeer centraal gelegen dat alles binnen een uur te bereiken is. 

Met 15 minuten ben je in de bruisende badplaats Senigalia met veel fantastische visrestaurants en leuke marktjes. Binnen 40 minuten loop je door de schilderachtige straatjes van Urbino in de voetsporen van Rafael. 

Ryanair vliegt uiterst voordelig in 1.5 uur van Weeze (of Brussel/Charleroi) naar Ancona, dat maar 35 minuten bij ons vandaan ligt. Maar ook KLM, Alitalia en ook Transavia vliegen op Amsterdam - Bologna en dat is 2 uur bij ons vandaan.  Rijden is natuurlijk ook een optie, binnen een dag ben je vanuit Nederland bij ons. 

Ons hart is niet alleen met de prachtige heuvels van Le Marche gevuld maar ook met de schitterende stijlen kliffen en bergen van het Noord Italiaanse Garda meer. Direct aan het meer gelegen, 20 stappen van het water, verhuren wij ook onze stacaravan (max. 6 personen)  en is het ook mogelijk om tegen een zeer gunstig tarief een combinatiereis te maken. Bijvoorbeeld een week aan Lago di Garda en een week bij B&B Casa del Fonte in Le Marche mail ons voor alle mogelijkheden.    

Ciao! Wij hopen tot snel! 

 B&B Casa del Fonte 

 Bekijkt u ook eens onze Bed & Breakfast op ZooverTripadvisor en AirBnB voor al onze reviews. 


Nieuws: 

25 januari 

De 10 Allerbeste B&B's volgens Zoover en wij staan ertussen! ✨

Zoover heeft vandaag het lijstje " de 10 allerbeste B&B's in Italië" gepubliceerd en wij staan ertussen! 
Blozend, ongelovig en een traantje wegpinkend van geluk lazen wij dat Zoover ons op nummer 9 heeft geplaatst van de allerbeste B&B's van Italië.

Ontzetten trots & dankbaar zijn we en vanavond trekken we de flessen bubbels open! We willen wederom al onze gasten, vrienden en familie enorm bedanken want zonder hen hadden we het niet gekund!!


20 Januari 

We didn’t realize we were making memories we were just making fun!! 

Golden Award van Zoover & 9,6 Review Award van Booking.com

BEDANKT LIEVE GASTEN, VRIENDEN & FAMILIE! 

We zijn onze gasten enorm dankbaar want door hun mooie recensies hebben we en Golden Award met een rapportcijfer 9,4 van Zoover gekregen en een Guest Review Award met een rapport cijfer 9,6 van Booking.com 

2018 was voor ons een prachtig en onvergetelijk seizoen! 

Het jaar dat we voor het eerst tenten hadden staan en een studio gebouwd werd en van onze gasten de “swich” leerden, dat er voor het eerst getrouwd werd, dat er nieuwe vriendschappen ontstonden, naar bloedmanen werden gekeken, we het weer ochtend hebben zien worden, hardlooprecords werden gevestigd, muziekspelletjes met een hoop droplikeurtjes werden gespeeld, onze dochters verslaafd raakte aan “jachtseizoen”, heel veel kilometers gefietst werden, ziekenhuis bezoeken die gelukkig goed afliepen, kloven en bergen beklommen werden, kilo’s truffels en lasagna gegeten werden, liters wijn van onze buren gedronken werden, traantjes werden weggepinkt bij afscheid en ga zo maar door. 2018 was geweldig! 

Wij zijn onze gasten, vrienden en familie ontzettend dankbaar want zonder hun hadden we dit niet allemaal kunnen realiseren en meemaken! Grazie Mille!!! 

Blog


Terug naar overzicht

04-03-2018

"Verplicht weekje vakantie"

De "Siberische Beer" is ook bij ons in Corinaldo op bezoek geweest en waande we ons de afgelopen week echt in een Winterwonderland dat we graag met jullie willen delen.
We wonen hier nu iets langer dan een jaar en de enige sneeuw die we tot nu gezien hadden functioneerde als decoratiemateriaal in een pretpark en van een “witte kerst” was al helemaal geen sprake, dat hebben we namelijk in ons T-shirtje buiten in het zonnetje gevierd.

Enigszins verbaasd waren we dus toen onze buren afgelopen zaterdag kwamen vertellen dat ze die avond nog terug gingen naar Ancona, daar wonen zij doordeweeks, ivm de verwachte sneeuwval en dat ze bang waren ingesneeuwd te raken….eeks! Nee toch, zal toch wel meevallen dachten wij, inmiddels was het tien over acht ’s avonds en is er geen Albert Heijn op de hoek die tot 24.00 uur open is, dus is Michel toch in de auto gesprongen en de berg afgescheurd om zo snel mogelijk bij de “Superstore” in Senigallia te komen.

Zo, laat maar komen die sneeuw, dachten wij met een goed gevulde koelkast en voorraadkast waar we heel Corinaldo mee kunnen voeden.
De volgende ochtend werden we wakker, meteen die luiken open in de hoop meters sneeuw te zien maar helaas alleen maar regen. In de loop van de dag ging het toch over in sneeuw en toen we ’s avond de meiden op bed hadden gelegd en weer naar buiten keken konden we onze ogen nauwelijks geloven. De afgelopen uren waren we zo druk bezig geweest met de meiden in toom te houden, koken, meiden in bad, meiden uit elkaar halen etc..
Zo rond de klok van 6 weet ik niet wat er gebeurd met de meiden maar lijkt het wel of ze 2 kilo snoep op hebben, rennen ze plots Esther Schippers eruit in de huiskamer en veranderen die oh zo lieve stemmetjes naar een soort “viswijven van de Albert Cuyp markt”.
Dus…. de sneeuwval in de tussentijd was ons even ontgaan. Maar wauw! Veertig centimeter in een paar uur tijd!
Meteen ook ontvingen we een bericht dat de school van Chloe de volgende dag gesloten bleef, leuk de hele dag sleeën!

De volgende ochtend lag er zo een dik pak sneeuw dat de meiden ondanks dat ze bijna tot hun schoudertjes wegzakte in de sneeuw hun lol niet op konden en ook onze hond zijn enthousiasme niet kon bedwingen en vrolijk rond sprong als een soort hert met astma, want dat viel nog niet mee in die diepe sneeuw als je zelf niet hoger bent dat 40 centimeter.

Onze buurman met de tractor kwam al snel naar beneden om onze weg sneeuwvrij te maken maar de sneeuwval was zo hevig dat het maar van korte duur was. Koeriers die naar ons onderweg waren met bouwmaterialen voor de nieuwe studio zijn nooit aangekomen en worden volgende week op nieuw ingepland en ook de school van Chloe is de hele week dicht gebleven.
Een heerlijke “verplichte” week vakantie vol met sneeuwpoppen en sleeën van de berg, even geen potten verf of hamers en schroefmachines, genieten van de sneeuw en ons gezin!
De weersverwachting, haast niet voor te stellen, voor volgende zaterdag is 21 graden met een zonnetje, en dat is maar goed ook want het dak van onze hooischuur heeft het begeven door al die meters sneeuw dus die moet snel gefixt worden en ook onze kippen waren bijna veranderd in diepvrieskippen dus die kunnen ook wel weer wat warmte gebruiken.

Op naar de lente!Terug naar overzichtKaart
Opbellen
E-mail